Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2024

У Чернівецькій обласній прокуратурі відбулось засідання МРГ з питань протидії незаконному обігу зброї, наркотичних засобів та їх аналогів, а також торгівлі людьми

Перший заступник керівника Чернівецької обласної прокуратури Вячеслав Чорней провів засідання міжвідомчої робочої групи за участі начальників профільних підрозділів апарату обласної прокуратури, представників регіональних управлінь Нацполіції, СБУ, Департаменту стратегічних розслідувань, Державного бюро розслідувань, Чернівецької митниці і Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернівецькій області.

Обговорили результати протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з незаконним обігом зброї, наркотичних засобів та їх аналогів, а також протидії торгівлі людьми за підсумками 5 місяців цього року.

«Незаконний обіг зброї та наркотиків загрожує стабільності суспільства, сприяючи зростанню рівня злочинності та насильства. Маємо посилити взаємодію з ліквідації всіх можливих каналів постачання зброї та наркотичних засобів на територію області, щоб гарантувати нашим громадянам безпеку», — наголосив Вячеслав Чорней.

Упродовж 5 місяців 2024 року правоохоронними органами виявлено більше сотні кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом зброї, бойових припасів або вибухових речовин. До суду передано 40 обвинувальних актів.


У сфері незаконного обігу наркотиків виявлено понад 400 кримінальних правопорушень. До суду передано 90 обвинувальних актів.

      

      

Крім цього, акцентовано увагу на активізації роботи оперативних підрозділів та органів контролю з викриття фактів фальсифікації лікарських засобів та їх контрабанди.


Також, під час засідання правоохоронці скоординували спільні заходи задля вчасного викриття фактів торгівлі людьми.


«Окрім узгоджених дій правоохоронців, має бути належна співпраця з міжнародними організаціями, які опікуються питаннями жертв торгівлі людьми», — резюмував Вячеслав Чорней.


За результатами засідання  міжвідомчої групи визначено комплекс спільних заходів.

 

кількість переглядів: 154