Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2024

Від 11 000 євро з особи за незаконне переправлення до Румунії – повідомлено про підозру жителю Тернопільщини

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному жителю м. Тернопіль за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).  


За даними слідства, підозрюваний організував протиправну схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків за кордон. Підозрюваний «працював» разом зі спільниками. Він забезпечував трансфер військовозобов’язаних, їх проживання у готелі та проводив необхідний інструктаж.

Встановлено, що на початку травня цього року за такою схемою підозрюваний намагався переправити до Румунії трьох чоловіків віком 32 та 33 роки – жителів Тернопільської та Київської областей. За попередніми домовленостями ціна питання коливалась у межах 11000-13000 євро з особи.


Військовозобов’язаних викрили правоохоронці в одному з сіл прикордоння у Чернівецькому районі під час пересадки у черговий транспортний засіб, яким їх перевозили до державного кордону.


Наразі встановлюються інші причетні до вчинення злочину особи.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

       

кількість переглядів: 214