Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2024

Очолила підконтрольний рф орган влади на тимчасово окупованій території – колишній старості округу на Херсонщині повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишній старості округу у Херсонській області за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111,  ч. 5 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсонщини, громадянка України –  староста Володимирівського старостинського округу Скадовського району, перейшла на бік ворога та у березні 2022 року добровільно обійняла посаду голови адміністрації села Володимирівка у незаконному та підконтрольному окупаційній адміністрації рф органі влади.


Після його реорганізації жінка очолила так зване «територіальне управління села Володимирівка адміністрації Скадовського муніципального округу Херсонської області».


На цій посаді вона сприяла утвердженню окупаційної влади, координувала роботу так званої адміністрації, забезпечувала виконання поставлених представниками рф завдань та проводила необхідні інформаційні кампанії з населенням.


Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 219