Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2023

Продаж гуманітарної допомоги на понад 5 млн грн – керівнику благодійної організації на Буковині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру керівнику благодійної організації, який налагодив протиправний механізм продажу гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, маючи доступ та право на розпорядження гуманітарною допомогою медичного призначення, громадянин вирішив одержати прибуток від її реалізації.


Під час розслідування злочину правоохоронці задокументували, як керівник благодійної організації проводив торги за реалізацію понад 200 тис. одиниць медичного одягу вартістю понад 5 млн грн, ввезеного до України як гуманітарну допомогу.


 Його затримано 15 червня цього року у порядку ст. 208 КПК України одразу після одержання 600 тис. грн за частину гуртової поставки медичного товару.

                
За результатами обшуків у складських приміщеннях виявлено та вилучено майже 3600 картонних коробок з медичними халатами по 50 одиниць у кожній.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 487