Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2023

На Буковині судитимуть колишнього гендиректора лікарні, який незаконно заволодів медикаментами з гумдопомоги

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора обласної лікарні, який зловживаючи службовим становищем заволодів медикаментами, наданими медичному закладу як гуманітарну допомогу (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 308 КК України).

За даними слідства, отримавши для лікування потребуючих громадян гуманітарну допомогу на понад 246 тис. доларів США, посадовець, зловживаючи службовим становищем, на облік надану медичну продукцію не поставив, а використовував її для власного збагачення. Після звірки актів приймання-передачі, встановлено часткову нестачу майже 20 тис. одиниць медичних препаратів та виробів медичного призначення, у тому числі лікарських засобів, які містять психотропну речовину. Вартість присвоєної гумдопомоги сягає понад 1 млн грн.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу підрозділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Чернівецькій області та Управління СБУ в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 991