Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2022

ДТП з чотирма загиблими – підозрюваного взято під варту

Чернівецька обласна прокуратура оскаржила запобіжний захід водію, який порушив правила безпеки дорожнього руху та вчинив смертельну автопригоду із чотирма загиблими (ч. 3 ст. 286 КК України). Громадянина взято під варту.

Прокурор та слідчий клопотали про взяття особи під варту без альтернативи внесення застави, однак суд першої інстанції обрав громадянину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі понад 200 тис. грн.


На вказане рішення було подано апеляційну скаргу.


Чернівецький апеляційний суд підтримав позицію прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.


Нагадаємо, 16 липня цього року на трасі Житомир-Чернівці житель Львівщини допустив зіткнення з автомобілем «Skoda Favorit». Внаслідок автопригоди четверо пасажирів легковика загинули на місці пригоди.
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

кількість переглядів: 922