Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2022

На Буковині іноземець сприяв військовозобов’язаним громадянам України у незаконному перетині держкордону – йому повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру іноземцю, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, 37-річний громадянин Республіки Молдова, який має посвідку на тимчасове проживання в Україні, намагався незаконно провести через держкордон поза пунктами пропуску двох військовозобов’язаних українців віком 50 та 52 роки. Свої послуги оцінив у 8 тис. доларів США.

9 березня 2022 року забезпечив перевезення вказаних громадян до ділянки державного кордону України у напрямку Республіки Молдова, що розташована між населеними пунктами м. Сокиряни та с. Гвіздівці Дністровського району Чернівецької області. У пішому порядку повів їх через лісосмугу в напрямку лінії розмежування держкордону. Особи були викриті  військовослужбовцями відділ прикордонної служби «Сокиряни».

 
Наразі вирішується питання щодо обрання організатору незаконного перетину держкордону запобіжного заходу. Прокурор наполягатиме на триманні під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції ГУНП у Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 857