Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

Підробка сертифікату щодо відсутності коронавірусної інфекції - на Буковині судитимуть організатора та двох членів ОЗГ

За даними слідства, 67-річний буковинець організував злочинну схему особистого збагачення шляхом виготовлення та збуту підроблених документів для громадян, які бажали виїхати до країн Європейського Союзу, а саме медичних довідок щодо відсутності коронавірусної інфекції SARS-CoV-2. До незаконної діяльності він залучив двох чернівчанок, віком 34 і 48 років.

Установлено, що організатор, займаючись діяльністю пов’язаною із транспортними перевезеннями, в тому числі пасажирськими перевезеннями осіб в країни Європейського Союзу, розробив план злочинних дій направлених на отримання неконтрольованого державою прибутку в результаті підроблення та збуту підроблених документів, зокрема  медичного сертифікату про відсутність коронавірусної інфекції SARS-CoV-2.

До злочинної діяльності чоловік залучив двох працівниць туристичної фірми, одна з яких отримувала від нього копії документів осіб, які бажали виїхати до країн Європейського Союзу, а інша –   безпосередньо підробляла медичний сертифікат щодо відсутності коронавірусної інфекції SARS-CoV-2.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області. Оперативний супровід - Управління СБ України в Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 1267