Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2023
Звіт про стан розгляду запитів на інформацію органами обласної прокуратури впродовж 2022 року для оприлюднення

На виконання п. 10 ч. 1 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Чернівецькою обласною прокуратурою узагальнено стан розгляду запитів на інформацію, в результаті чого встановлено наступне.

Загалом до органів обласної прокуратури впродовж 2022 року надійшло 33 інформаційних запити, що на 78 або 70,3% менше, ніж за  попередній рік.

Розглянуто 27 запитів. У порівнянні з минулим роком їх кількість зменшилась на 73,5%. Надано інформацію на 26 запитів. Відмовлено в задоволенні 1 запиту. Надіслано іншим розпорядникам 5 запитів, у тому числі підпорядкованим прокурорам 2.  В залишку на розгляді перебував 1запит. 

Відділом організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури, з урахуванням інформації наданої іншими структурними підрозділами апарату обласної прокуратури, розглянуто 24 запитів по суті, 5 надіслано іншим розпорядникам.

Чернівецькою окружною прокуратурою розглянуто по суті 3 запити, на які надано відповідну інформацію.
З розглянутих по суті запитів по області запитувалася інформація з  питань досудового розслідування – 5, з кадрових питань – 8, з інших питань – 14.

У розрізі суб’єктів запитів на інформацію 22 запити надійшло від фізичних осіб, 11 від засобів масової інформації.

Щодо способів надходження, то упродовж звітного періоду переважна більшість запитів надійшла електронною поштою – 22, письмово – 10,електронним обміном -1.

У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.

Рішення про відстрочку в задоволенні запитів органами обласної прокуратури не приймались.

Усі запити, які надійшли до органів обласної прокуратури, розглянуті в строки, визначені ч. 1 ст. 20 Закону, – упродовж 5 робочих днів.

Запитів, на які згідно з Законом відповідь надається протягом 48 годин, не надходило.

Органи обласної прокуратури і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень та запитів                
Чернівецької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 210