Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2023

Вимагали повернути 2500 доларів США неіснуючого боргу – викрито двох жителів Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом громадянам, які в умовах воєнного стану вимагали у громадянина 2500 доларів США (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, влітку минулого року двоє буковинців висловили жителю Чернівців незаконну вимогу сплатити їм неіснуючий борг. Коли чоловік відмовився, вимагачі почали погрожувати фізичною розправою та чинили на нього психологічний тиск: говорили, що знають де проживають його близькі родичі, де навчається його неповнолітній син. Щоб гарантувати передачу визначеної суми, особи відібрали у свого «боржника» ключі та документи від транспортного засобу, які обіцяли повернути після розрахунку.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали правопорушників у порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

кількість переглядів: 768