Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2023

Видача за хабарі кваліфікаційних посвідчень на доступ до роботи – на Буковині затримано одного з керівників міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито одного з керівників Південно-західного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці (ч. 3 ст. 368 КК України).


За даними слідства, посадовець налагодив схему незаконного збагачення на видачі кваліфікаційних посвідчень на допуск до роботи, що пов’язана з  підвищеним ризиком.


Правоохоронці задокументували, що у травні цього року він отримав понад 10000 гривень за видачу сертифікатів про успішне проходження щомісячного навчання з охорони праці та видачу відповідних посвідчень.


Особі повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.


Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 816