Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

На Буковині судитимуть машиніста крана та механіка, порушення правил безпеки яких призвело до загибелі 19-річного хлопця

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно машиніста крана та механіка, які під час виконання робіт з підвищеною небезпекою порушили правила безпеки, що призвело до загибелі людини (ч. 2 ст. 272 КК України).


За даними слідства, 30 жовтня 2020 року  у селі Дністрівка, колишнього Кельменецького району, під  час вантажно-розвантажувальних робіт по переміщенню катера «Галеон 460» із русла річки Дністер на берег на підіймальному крані обірвався трос із металевим траверсом, який смертельно травмував 19-річного жителя Чернівців.


Відповідно до висновку проведеної у ході досудового розслідування експертизи, невиконання вимог нормативних документів та посадових інструкцій машиністом крана та механіком перебуває у прямому причинному зв’язку з настанням нещасного випадку.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 855