Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2023

Забезпечував генеральний штаб рф інформацією – жителя Буковини викрито на держраді

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури  громадянину повідомлено  про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). 
За даними слідства, проросійськи налаштований житель Чернівців, свідомо надав згоду  представнику головного управління генерального штабу збройних сил  країни-агресора у проведені підривної діяльності проти України. Зі своїм куратором чоловік познайомився у соціальній мережі «Однокласники», де спілкувався про військово-політичну ситуацію в Україні, а згодом вони почали тісно співпрацювати та продовжили спілкування у месенджері «Telegram».

З лютого 2023 року чернівчанин переїхав на Харківщину, де збирав інформацію для військових рф про об’єкти критичної інфраструктури, оборонно-промислового комплексу України,  мостів, а також відомості щодо дислокації та переміщення військової техніки та підрозділів ЗСУ.  

На виконання завдань ворога, у травні цього року, громадянин повернувся у Чернівецьку область, де мав зібрати необхідну для рф інформацію, зокрема, координати об’єктів критичної інфраструктури, мостів, правоохоронних органів та залізниці.

Підозрюваного затримали правоохоронці під час спроби зафільмувати стратегічні об’єкти у Чернівцях.


Заходи з викриття здійснювали прокурори обласної прокуратури спільно зі співробітниками Управління СБ України  у  Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 915