Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2023

Розповсюджував порноконтент за участі дітей – на Буковині судитимуть ІТ-фахівця

Ювенальні прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактами умисного одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та розповсюдження дитячого порнографічного контенту (ч. 1, 3 ст. 301-1 КК України).

За даними слідства, 30-річний ІТ-фахівець з Чернівців, використовуючи власний персональний комп’ютер, упродовж травня-жовтня 2022 року завантажив з всесвітньої мережі Інтернет відеопродукцію з дитячою порнографією. Надалі він розповсюджував порнографічний контент серед приватних користувачів всесвітньої павутини.


У ході слідства правоохоронці виявили та вилучили в обвинуваченого жорсткі магнітні диски на яких зберігались файли з дитячою порнографією.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області ДКП НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 732