Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2023

На Буковині п’яний мотоцикліст наїхав на дітей – його засуджено до 3 років тюрми

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу ювенальних прокурорів Чернівецької окружної прокуратури на вирок суду першої інстанції у частині призначення особі, яка у стані  алкогольного сп’яніння вчинила ДТП, в результаті якої постраждало двоє малолітніх (ч. 2 ст. 286-1 КК України), скасувавши призначене судом покарання у вигляді 68 000 гривень штрафу.


Вироком апеляційного суду винуватця ДТП засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 5 років.

Під час розгляду апеляційної скарги прокурора встановлено, що у жовтні 2021 року у селі Давидівка Чернівецького району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, 35-річний водій мотоцикла порушив правила безпеки дорожнього руху та наїхав на двох дітей, які грались на узбіччі поблизу свого домогосподарства. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 3-річна дівчинка та 9-річний хлопчик отримали тяжкі тілесні ушкодження.


Сторона захисту та законні представники потерпілих просили колегію залишити вирок суду першої інстанції у силі. Однак прокурор, виступаючи в інтересах дітей, довів що порушник заслуговує суворішого покарання.

 

кількість переглядів: 833