Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2023

Організатора та одного з учасників міжнародної банди, яка «полювала» на автівки іноземців судитимуть на Буковині

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно організатора та учасника злочинного угруповання, яке спеціалізувалось на викраденні транспортних засобів на території іноземної держави (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 15, ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 289  КК України).

За даними слідства, незаконну схему з викрадення та перепродажу на території іноземної держави автомобілів налагодив 38-річний житель Чернівецької області. До протиправного бізнесу  чоловік залучив ще 4 громадян України, які перебували на території Федеративної Республіки Німеччина. Сам лідер злочинної групи курував процесом дистанційно. Перебуваючи на території України він розробляв план вчинення злочинів, обирав автівки, прокладав маршрути, визначав водіїв, які доставлятимуть «товар» за місцем призначення та розподіляв кошти між всіма учасниками групи.


Встановлено, що упродовж 2017 року учасники угруповання, перебуваючи на території Німеччини намагались незаконно заволодіти 22 транспортними засобами марок «Mercedes-Benz Sprinter» та «Mercedes-Benz Viano» з метою їх подальшого перепродажу на території Республіки Польща. Однак, через обставини які від них не залежали, зловмисники реально переправили та продали 7 автівок загальною вартістю понад 5 млн грн.
За результатами спільної українсько-німецької спецоперації  злочинний канал було перекрито.

   

Двох учасників угруповання засуджено у Німеччині. Куратора організованої групи та ще одного спільника судитимуть в Україні. П’ятий учасник угруповання загинув у 2017 році внаслідок ДТП.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 776