Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2023

Працює на ворога – за держраду до 15 років тюрми засуджено так звану «заступницю голови адміністрації міста Торез» на Донеччині

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури  громадянку України  визнано винною та засуджено за державну зраду  та  сприяння діяльності терористичної організації  (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Їй призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років з конфіскацією всього належного на праві власності майна.

Прокурор у суді довів, що з 2016 року жителька Донецької області  підтримує ідеології так званої «ДНР» та добровільно погодилась обійняти посади в ієрархії вказаної квазіреспубліки.

До 2019 року вона була керуючою справами так званої «адміністрації міста Єнакієве». Псевдопосадовиця брала активну участь у дискредитації України, організовувала мітинги на підтримку  так званої «ДНР» та допомагала квартирувати бойовиків вказаної терористичної організації.  


Згодом жінка одержала підвищення – стала так званим «заступником голови адміністрації міста Торез» (сучасна назва міста після декомунізації – Чистякове), а з вересня 2022 року, після нікчемного проголошення рф про анексію Донецької області, вона допомагає окупаційній владі здійснювати підривну діяльність проти України.


Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її фактичного затримання та приведення вироку до виконання.


Спеціальне досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 886