Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2023

Налагодив "обхід" поза пунктами пропуску до Румунії – на Буковині викрито посадовця лісгоспу

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури  посадовця лісгоспу викрито на організації незаконного переправлення чоловіків через держкордон  (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, майстер лісу одного з лісогосподарських підприємств у Чернівецькій області налагодив схему одержання прибутку від організації незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким, за відсутністю необхідних документів, заборонено покидати територію України.

За грошову винагороду у 2500 доларів США забезпечував незаконну переправу поза пунктами пропуску військовозобов’язаних до Румунії.  Гостинно приймав їх у себе вдома, а після розрахунку ці особи супроводжувались до місця перетину держкордону.


Під час одержання від чергового «клієнта» неправомірних коштів лісівника затримано у порядку ст. 208 КПК України.


З урахуванням здобутих доказів майстру лісу повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.


Слідство встановлює можливу причетність інших осіб до вчинення вказаного злочину.


Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 952