Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2023

7500 євро за незаконне переправлення через держкордон – викрито трьох жителів прикордоння на Буковині

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом громадянам за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, троє мешканців села Їжівці Чернівецького району налагодили схему незаконного збагачення від організації незаконного перетину держкордону. За грошову винагороду у 7500 євро чоловіки організували для двох військовозобов’язаних переправлення до Румунії. Один з організаторів забезпечив їх трансфер з Чернівців до прикордонного села у Чернівецькому районі, надалі двоє інших організаторів, які добре орієнтувались на місцевості, мали доправити громадян до лінії розмежування держкордону.

Організаторів та чоловіків призовного віку, яких доправляли до Румунії, викрили правоохоронці 22 квітня цього року поблизу лінії розмежування держкордону. При огляді транспортних засобів в яких перевозили військовозобов’язаних було виявлено неправомірні кошти у сумі 7500 євро, які особи одержали за свою «роботу».

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

 


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції, за оперативного супроводу головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 907