Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2023

Понад 7 000 євро за організацію втечі з України – судитимуть жителя Буковини

Дністровська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 51-річний житель Чернівецького району налагодив схему незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким заборонено покидати межі держави. За грошову винагороду у 7500 євро чоловік організував для трьох військовозобов’язаних переправлення до Молдови. Він особисто доставив громадян з Чернівців до села Лівинці Дністровського району, надав їм відповідний інструктаж, надалі пересадив чоловіків у інший транспортний засіб для подальшого перевезення до лінії розмежування держкордону.


Транспортний засіб з пасажирами призовного віку зупинили прикордонники при в’їзді до прикордонного села Грубна у Дністровському районі.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Дністровського відділу поліції ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 919