Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

Перейшов на бік ворога та зайняв посаду у незаконному правоохоронному органі – повідомлено про підозру колишньому співробітнику Херсонської виправної колонії

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури  колишньому старшому інспектору відділу нагляду і безпеки ДУ «Північна виправна колонія (№ 90)» повідомлено про підозру у державній зраді та у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах (ч. 2  ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, працівник виправної колонії після захоплення Херсона перейшов на бік ворога. Він добровільно погодився служити у так званій «ИК «Северная исправительная колония (№90)» на посаді заступника начальника колонії, а згодом став першим заступником начальника так званого «Херсонского следственного изолятора».

Після деокупації Херсона, чоловік  втік разом зі своїми «роботодавцями» на іншу тимчасово окуповану РФ територію України, де переховується від органів слідства та суду.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Миколаївській області.

 

 

кількість переглядів: 826