Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2023

Священнослужителя монастиря на Буковині викрито на незаконному переправленні військовозобов’язаних через держкордон

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру священнослужителю одного з монастирів Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ (МП) за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).


За даними слідства, у вересні минулого року, священнослужитель сприяв організатору незаконного перетину держкордону доправити трьох чоловіків призовного віку за кордон.


Військовозобов’язаних доставили на територію монастиря, де їх інструктував сам священнослужитель. До лінії розмежування України з Республікою Румунія громадян супроводжували треті особи – жителі прикордоння, які добре орієнтувались на місцевості. Їх наразі встановлює слідство.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.


Матеріали стосовно організатора незаконного перетину уже перебувають на розгляді суду.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 332