Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2023

Замаскувавшись під прикордонника, намагався переправити військовозобов’язаних через держкордон – викрито жителя Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3   ст. 332 КК України).

За даними слідства, 57-річний житель прикордоння налагодив незаконну схему одержання прибутку від переправлення чоловіків призовного віку  поза пунктами пропуску через держкордон. За грошову винагороду у 6000 доларів США організував незаконне переправлення до Румунії  двох чоловіків, яким заборонено покидати територію України.

Разом зі спільником, особу якого слідство встановлює, забезпечив їх трансфер до лінії розмежування держкордону, надалі особисто супроводжував осіб до обраного місця перетину. Як прикриття чоловік використовував  форму з розпізнавальними знаками  ДПС.


Його викрили прикордонники 25 березня цього року поблизу огорожі на кордоні з Румунією, де підозрюваний консультував чоловіків, як потрапити на іншу сторону кордону.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 837