Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

Сприяння чоловікам у наданні тимчасової відстрочки від мобілізації – на Буковині викрито працівника військкомату

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито працівника районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який допомагав військовозобов’язаним одержати тимчасову відстрочку від мобілізації. Йому повідомлено про підозру у пособництві в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, на прохання знайомого поліцейського працівник військкомату надавав консультації військовозобов’язаним та особисто опікувався процедурними питаннями щодо одержання ними тимчасової відстрочки від мобілізації на підставі висновків військово-лікарської комісії.

Нагадаємо, у жовтні минулого року правоохоронці викрили працівника поліції, який за 2500 доларів США з особи обіцяв двом чоловікам призовного віку сприяння у одержанні тимчасової відстрочки від мобілізації.

У ході досудового розслідування правоохоронці вийшли на його пособника – працівника районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 

Досудове розслідування вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Чернівецькій області та Чернівецького  управління ДВБ НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 727