Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2023

Незаконно вилучили 300 га землі НААН України – на Буковині судитимуть сільського голову та державного реєстратора

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно сільського голови та державного реєстратора за фактами службового підроблення та зловживання повноваженнями (ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані незаконно вилучили з державної власності понад 300 га землі вартістю майже 28 млн грн, яка використовувалась державним підприємством Національної академії аграрних наук України.
Встановлено, що сільський голова, достовірно знаючи, що депутатський корпус не голосував за вказане питання, видав неправдивий офіційний документ – рішення сільської ради про прийняття у комунальну власність 4 земельних ділянок, які відчуженню не підлягають.


Надалі, державний реєстратор, зловживаючи своїми повноваженнями, без відповідних правовстановлювальних документів, незаконно провела державну реєстрацію переходу права власності на вказані земельні ділянки від
ГУ Держгеокадастру в Чернівецькій області до сільської ради.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 707