Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2023

На Буковині ліквідовано масштабну лінію виробництва фальсифікованого «елітного» алкоголю та кави

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури припинено діяльність підпільних цехів з виробництва та фасування контрафактних алкогольних напоїв, з використання підроблених марок акцизного податку України (ч. 1 ст. 199, ч. 2 ст. 204 КК України).

За даними слідства, житель Чернівецького району заручившись підтримкою двох спільників налагодив на території  регіону незаконну лінію виробництва фальсифікованих підакцизних товарів, а також  кави.


Фальсифіковану продукцію особи реалізовували через торгові об’єкти та місцеві ринки.


Контрафактні алкогольні напої під виглядом відомих українських та світових торгових марок чоловіки виготовляли та розфасовували у спеціальному облаштованому цеху. Окрім, «елітного» алкоголю, використовуючи спеціальне обладнання, вони виготовляли та розфасовували каву відомих торгових марок.


За результатами проведених санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили майже 7000 пляшок з готовими алкогольними напоями, 800 літрів спиртовмісної сировини, 215 кг кави, станки для пакування та ламінування товарів, етикетки, корки та спеціальне обладнання та грошові кошти у сумі 26 000 доларів США та 9660 євро.


Орієнтовна вартість вилученого сягає понад 1 млн грн.

   
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться слідчими СУ ГУНП в Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 662