Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2023

Збут контрафактних цигарок та алкоголю у Чернівцях – судитимуть учасників злочинного угруповання

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи за фактом незаконного зберігання та збуту підакцизних товарів (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України).


За даними слідства, на території м. Чернівці діяло злочинне угруповання, учасники якого налагодили бізнес зі збуту фальсифікованих підакцизних товарів.
Організувала незаконну схему місцева підприємиця, заручившись підтримкою ще двох так званих «бізнесменів».


Обвинувачені незаконно придбавали, складували та надалі реалізовували фальсифіковані горілчані та тютюнові вироби через мережу роздрібної торгівлі у власних торгових точках на одному з ринків у Чернівцях.


Під час обшуків за місцем їх проживання та місцем здійснення підприємницької діяльності вилучено понад 600 пляшок фальсифікованої алкогольної продукції, близько пів тонни спирту та 29 000 пачок цигарок без марок акцизного податку України.


Загальна орієнтовна вартість незаконно виготовлених підакцизних товарів сягає понад 1 млн грн.

     

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Чернівецькій області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 585