Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2023

Незаконний підакцизний бізнес на Буковині – підозрюють подружжя підприємців та їх спільника

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом членам організованої групи за фактом незаконного зберігання та збуту підакцизних товарів (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, жителька Чернівців, яка займається підприємницькою діяльністю, налагодила незаконну схему одержання прибутку від продажу контрафактної горілчаної та тютюнової продукції. До нелегального бізнесу жінка залучила свого чоловіка та спільного знайомого. Особи завозили фальсифіковані підакцизні товари до спеціально облаштованого гаражного приміщення, там розливали так званий горілчаний продукт у заздалегідь підготовлені пляшки та складували незаконно виготовлені цигарки. Надалі, завозили дану підакцизну продукцію на один із ринків у Чернівцях, де збували її через мережу роздрібної торгівлі у власних торгових точках.

   


За результатами санкціонованих обшуків за місцем проживання та збуту контрафактної продукції вилучено 29 000 пачок цигарок, понад 600 пляшок фальсифікованої алкогольної продукції та близько пів тонни спирту.


Загальна орієнтовна вартість незаконно виготовлених підакцизних товарів сягає понад 1,3  млн грн.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Чернівецькій області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1022