Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2023

На Буковині судитимуть міжрегіональну банду наркоторговців, які збували наркотики на мільйони гривень

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно організатора та чотирьох учасників злочинного угруповання, за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту психотропних речовин та наркотичних засобів (ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307 КК України).


За даними слідства, 20-річний житель Чернівецької області створив та очолив злочинну групу до складу якої залучив ще 4 осіб – жителів Буковини та Хмельниччини. Угруповання налагодило схему одержання прибутку від збуту наркотиків та психотропних речовин. Кожен відповідав за свій напрямок роботи: постачання товару, його розповсюдження та відправка. Замовлення особи приймали через створений інтернет-магазин у  месенджері «Telegram». Розповсюджували наркотики шляхом так званих «закладок», поштовими відправленнями від різних осіб, а також користувалися послугами таксі – передавали ніби то гуманітарну допомогу переселенцям. Кошти від неправомірної діяльності вони одержували на банківський рахунок.


Під час санкціонованих обшуків, за місцем проживання осіб виявлено та вилучено понад 380 розфасованих пакетиків з марихуаною, амфетаміном та ЛСД;  галюциногенні гриби, понад 1 кг амфетаміну, 500 грамів метамфетаміну та 1 кг марихуани, а також фасувальне приладдя та електронні ваги.

                    

Загальна вартість вилученої наркотичної продукції становить понад 2 млн грн.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 901