Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2023

Протидія злочинності в умовах воєнного стану – керівник обласної прокуратури провів нараду з правоохоронцями

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів області щодо стану протидії злочинності за результатами роботи 2022 року.

До наради долучились начальник Чернівецької обласної військової адміністрації, представники судової гілки влади та органів місцевого самоврядування.

Силовики проаналізували спільну діяльність у запобіганні та протидії злочинності на території регіону. Рівень кримінальної протиправності на території області знизився. Зменшилась кількість облікованих кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи; проти свободи, честі та гідності особи; проти власності (крадіжки, грабежі, розбої, вимагання); проти статевої свободи та статевої недоторканості особи.

Ключовими залишаються розслідування воєнних злочинів та злочинів проти основ національної безпеки.
У минулому році за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури забезпечено досудове розслідування у понад 500 кримінальних провадженнях, пов’язаних з повномасштабним вторгненням РФ на територію України. Найбільша кількість проваджень розслідуються за фактами порушення законів і звичаї війни та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

    

Продовжуємо протидію незаконному перетину держкордону. За фактами незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон у 2022 році розпочато понад 150 кримінальних проваджень. Обвинувальні акти стосовно 73 осіб передано до суду.

«Щоб досягнути реальних результатів в умовах війни органи правопорядку мають працювати як єдиний механізм, якісно та ефективно виконувати свою роботу на всіх напрямах, тому пріоритетними для нас залишаються протидія корупції, правопорушенням у податковій та митних сферах, боротьба з організованою злочинністю, незаконним переміщенням товарів через державний кордон, у тому числі під виглядом гуманітарної допомоги, нелегальному обігу підакцизних товарів, злочинам проти довкілля», – зазначив Антон Ковальський.


За результатами зустрічі учасники наради напрацювали спільну постанову, у якій буде визначено низку нагальних заходів для зміцнення стану законності та правопорядку у регіоні.

 

кількість переглядів: 1144