Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2023

Незаконна вибірка піщано-гравійної суміші зі збитками понад 1 млн грн – на Буковині судитимуть злочинне угруповання

Спеціалізована екологічна прокуратура Чернівецької обласної прокуратури передала до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників злочинного угруповання за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення та заволодіння ґрунтовим покривом (ч. 3 ст. 27,  ч. 4 ст. 240, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 239-1 КК України).


Крім того, з метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура вимагає стягнення з обвинувачених понад 1 млн грн завданої навколишньому природному середовищу шкоди.


За даними слідства, 43-річний житель Чернівецького району створив та очолив організовану групу, до складу якої залучив двох своїх знайомих. Члени злочинного угруповання налагодили незаконну схему одержання прибутку від незаконного видобування піщано-гравійної суміші. Встановлено, що упродовж серпня-вересня 2022 року особи, без жодних дозвільних документів, незаконно видобули майже 900 м3 корисних копалин та зняли родючий шар ґрунту на площі майже 1 га.

    

Досудове розслідування здійснювало слідче управління ГУНП в Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1002