Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Прокуратура оскаржила м'яке покарання громадянину, який понівечив обличчя знайомому – особу засуджено до 5 років тюрми

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу обласної прокуратури на вирок Сокирянського районного суду, щодо невідповідності призначеного покарання громадянину, який наніс особі тілесні ушкодження, що спричинили непоправне знівечення обличчя (ч. 1 ст. 121 КК України).  Громадянина засуджено до 5 років позбавлення волі.


Під час розгляду апеляційної скарги прокурора встановлено, що у жовтні 2021 року житель Дністровського району на ґрунті неприязних відносин вдарив знайомого пляшкою з-під пива у обличчя. Від удару потерпілий одержав струс головного мозку та розсічення від лівої щоки до правої половини верхньої губи. Після загоєння на місці рваних ран у чоловіка появились рубці, які, відповідно до висновків експертів, не можливо усунути консервативною терапією (без хірургічного втручання), його обличчя є понівеченим.


Свою вину підсудний не визнав та завдану шкоду потерпілому відшкодував частково лише під час апеляційного розгляду.


Вироком суду першої інстанції його засуджено із застосуванням ст. 69 КК України до 3 років позбавлення волі.
У зв’язку із невідповідністю призначеного покарання тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та призначенням надто м’якого покарання для обвинуваченого, прокурор оскаржив вирок в апеляційному порядку.

 

кількість переглядів: 961