Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2023

На Буковині судитимуть громадянина, який намагався перетнути держкордон за підробленим посвідченням про групу інвалідності та пропонував хабар прикордонникам

Чернівецька окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який намагався перетнути держкордон за підробленими документами та надав прикордонникам неправомірну вигоду (ч. 3, ч. 4 ст. 358,  ч. 1 ст. 369 КК України).


За даними слідства, у листопаді минулого року 33-річний житель Прикарпаття, достовірно знаючи, що підлягає під заборону виїзду за межі України, підробив та використав підроблені офіційні документи щоб перетнути держкордон.


Прямуючи до Румунії через МПП «Порубне» у Чернівецькій області, чоловік пред’явив працівникам прикордонної служби для перевірки підроблену виписку, нібито видану медико-соціальною експертною комісією, про те, що він являється інвалідом другої групи, а також  підроблене пенсійне посвідчення, що підтверджує призначення йому соціальних виплат по інвалідності. Крім того, за можливість виїхати з країни за підробленими документами, він надав інспектору прикордонної служби 300 доларів США неправомірної вигоди. Протиправні дії громадянина були відразу ж задокументовані.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 803