Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2023

За 14 тисяч євро організував переправлення чоловіків за кордон – затримано жителя Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури затримано та обрано запобіжний захід громадянину, підозрюваному у  незаконному переправленні чоловіків призовного віку через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Близько півроку він переховувався від органів слідства.

Встановлено, що 45-річний житель Їжівців налагодив схему одержання прибутку від організації незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким виїзд з країни заборонено. У липні минулого року він організував незаконну переправу до Румунії трьох чоловіків. За свої послуги одержав 14000 євро. Трьох порушників кордону викрили прикордонники у селі Нижні Петрівці, а  організатор їх втечі з країни близько шести місяців переховувався від органів слідства. На початку січня цього року правоохоронці встановили його місце знаходження. Громадянину обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі понад 215 тис. грн.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 794