Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2023

Виправдовував збройну агресію РФ проти України та звинувачував українську владу у нацизмі – на Буковині судитимуть адвоката


Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт  стосовно адвоката за фактом виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікації російських військових (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний підтримує агресивну політику РФ та звинувачує українську владу в розв’язуванні та ескалації конфлікту. Громадянин  активно коментував дописи росіян на сторінці спільноти у забороненій соціальній мережі "ВКонтакте", де звинувачував українську владу у  нацизмі та розправі над російськомовним населенням, засуджував Революцію гідності. Крім того, у новинній стрічці російської спільноти, він оприлюднював  відеозаписи з українцями, які займають активну проукраїнську позицію та залишав під цими відео негативні коментарі, називаючи  громадян «Укро-зомбаками».


Відповідно до висновку судово-лінгвістичної експертизи, у висловлюваннях адвоката наявні ознаки виправдовування та визнання правомірною збройну агресію Росії проти України та не визнання територіальної цілісності України.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 660