Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2022

Налагодили канал збуту фальшивої іноземної валюти – на Буковині судитимуть двох місцевих жителів

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян, які збували підроблену валюту (ч. ч. 1, 2 ст. 199 КК України).

За даними слідства, двоє жителів Чернівецького району налагодили злочинний механізм одержання прибутку від продажу фальшивих доларів США. Ділки діяли за напрацьованою схемою: один з них замовляв підроблену валюту у невстановлених слідством осіб, інший – займався її збутом. Чоловіки продавали 100-доларові підробки за 40 відсотків їх номінальної вартості.

Одного з них правоохоронці затримали після спроби реалізувати громадянину фальшиву валюту  у розмірі  5 100 доларів США. Крім того, під час затримання у нього виявлено ще фальшиву валюту на суму 5 000 доларів США.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 753