Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2022

Викрадення людини та вимагання 10 тис доларів США – на Буковині засуджено трьох жителів Київщини

За публічного обвинувачення Чернівецької обласної прокуратури трьох громадян визнано винними у викраденні людини, вимаганні та незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 289КК України). Крім цього, один з учасників групи обвинувачувався у відкритому викраденні чужого майна (ч. 1 ст. 186 КК України). Двох чоловіків засуджено до 8 років позбавлення волі, а їх спільника до 7 років позбавлення волі.  

Прокурором в суді доведено, що наприкінці лютого 2019 року троє жителів Києва, діючи за попередньою змовою, викрали 43-річного підприємця з Чернівців, заволодівши його транспортним засобом. Зазначені особи погрожували зброєю, застосовували відносно потерпілого фізичну силу та вимагали 10 тис доларів США. Усвідомлюючи реальність погроз, чоловік зателефонував знайомому та попросив передати цю суму.


Правоохоронці затримали вказаних громадян у Кам’янці-Подільському. Під час затримання у них було виявлено грошові кошти.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області.

 

 

кількість переглядів: 313