Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2022

На Буковині відкрили центр моделі Барнахус для дітей-жертв насильства та свідків злочинів

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський взяв участь у відкритті центру захисту та підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства, який працює за моделлю Барнахус.
Його відкриття стало можливим за ініціативи Чернівецької обласної ради в рамках Меморандуму про співпрацю з Дитячим фондом ООН.

"Система Барнахус об’єднує зусилля фахівці різних сфер надаючи дітям всю необхідну підтримку. Це  – унікальний заклад для роботи з дітьми, які постраждали від насильства або стали його свідками. Поки дитина в комфортних для неї умовах надає покази, з іншого приміщення чи кімнати для прослуховування за допитом спостерігає слідчий суддя, слідчий, прокурор, законні представники обвинуваченого і дитини. Такий підхід захищає дитину під час проведення процесуальних дій. І саме ювенальні прокурори забезпечуватимуть баланс інтересів правосуддя та найкращих інтересів дитини під час проведення з нею слідчих дій", - зазначив Антон Ковальський.

                    

Участь у заходах з відкриття, а також в обговореннях під час круглого столу взяли заступник міністра юстиції Олександр Банчук, голова обласної ради Олексій Бойко, начальник військової адміністрації Руслан Запаранюк, заступник начальника Головного управління ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кишлар, ювенальні прокурори та слідчі поліції.  

кількість переглядів: 707