Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2022

Незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон та підкуп працівника правоохоронного органу – судитимуть жителя Буковини

Чернівецька окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно  громадянина, який повторно організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України та надав неправомірну вигоду працівнику поліції (ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369 КК України).


За даними слідства, 44-річний житель смт Красноїльськ Чернівецького району разом із двома спільницями за 1500 Євро забезпечив незаконне переправлення двох чоловіків призовного віку через держкордон. Громадянин підшукав двох чоловіків, які хотіли виїхати до Румунії та забезпечив їх трансфер  до прикордонного рубежу. Надалі, двоє його спільниць пройшли прикордонно-митний контроль, після чого віддали свої талони з відмітками про проходження контролю військовозобов’язаним. Покинути територію України чоловікам не вдалося, прикордонники викрили їх на території КПП «Порубне».


Крім того, на початку вересня цього року, громадянин надав працівнику поліції неправомірну вигоду в розмірі 100 Євро за уникнення адміністративної відповідальності через порушення правил дорожнього руху.
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.


Також встановлено, що він вже притягувався до кримінальної відповідальності за надання неправомірної вигоди працівнику поліції, а у травні цього року його викрили правоохоронці на спробі незаконно переправити військовозобов’язаних за кордон. Обвинувальний акт за вказаним фактом вже розглядається у суді.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 707