Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2022

Пропонував за хабарі вирішити питання з уникнення призову на військову службу – повідомлено про підозру жителю Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Чернівецького району, який разом зі спільником одержав від громадян неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, чоловік налагодив схему одержання прибутку від осіб, яким надійшли повістки з’явитись до військового комісаріату. Він запевняв родичів призовників, що має вплив на службових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки та за грошову винагороду може вирішити їх питання щодо можливості уникнення мобілізації.


Правоохоронці задокументували два епізоди його протиправної діяльності. Громадянин одержав від буковинки 1000 доларів США за вирішення питання з призовом її чоловіка та його брата.


Крім того, разом зі спільником він одержав 3000 євро від військовозобов’язаного за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою щодо його звільнення від мобілізації до Збройних Сил України в період дії воєнного стану.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 771