Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2022

Перетин держкордону за підробленими відмітками про виїзд на постійне проживання до США – судитимуть жителя Вижницького району

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно  громадянина України, який, при спробі перетину держкордону, пред’явив для перевірки паспорт з підробленими відмітками іноземного консульства (ч. 3,  ч. 4 ст. 358 КК України).


За даними слідства, житель Вижницького району Чернівецької області, достовірно знаючи, що чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено покидати територію України, намагався перетнути держкордон за підробленими відмітками іноземного консульства.

При проходженні паспортного контролю на виїзд з території України через МПП «Порубне», чоловік пред’явив закордонний паспорт з підробленими відтисками та штампами про його виїзд на постійне проживання та прийняття на консульський облік в Генеральному консульстві України в Сан-Франциско.


Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу  оперативно-розшукового відділу Чернівецького прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 805