Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2022

Протидія нелегальному ринку сигарет – судитимуть іноземця, який облаштував на Буковині підпільну тютюнову фабрику

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина іноземної держави  за фактом незаконного виготовлення тютюнових виробів  (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 204 КК України).
За даними слідства, чоловік налагодив на території Чернівецької області незаконну лінію виробництва фальсифікованих підакцизних товарів. Разом зі спільниками, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, організував у спеціально облаштованому цеху масове виробництво тютюнових виробів з повним технологічним циклом – від переробки сировини до готової запакованої продукції. Чоловік особисто працював на конвеєрі.


За результатами проведених санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили 1200 кг тютюну, майже 5000 цигарок розфасованих у пачках, 21 ящик з несформованими порожніми пачками для цигарок, промислове обладнання, пристрій для пакування плівкою та готові до подальшої реалізації тютюнові вироби.

                


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Чернівецькій області та оперативно-розшукового відділу Чернівецького прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 708