Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2022

Так званій «заступниці голови адміністрації міста Торез» на Донеччині повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури громадянці України заочно повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, з 2016 року жителька Донецької області підтримує ідеології так званої «ДНР» та добровільно погодилась стати псевдопосадовцем. До 2019 року була керуючою справами так званої «адміністрації міста Єнакієво», згодом одержала підвищення – стала так званим «заступником голови адміністрації міста Торез».Обіймаючи ці посади, жінка забезпечувала функціонування псевдодержавних органів «ДНР».

З вересня 2022 року після незаконного приєднання Донецької області до РФ жінка допомагає окупаційній владі здійснювати підривну діяльність проти України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 682