Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2022

9 100 доларів США за незаконний перетин кордону – на Буковині затримано організатора схеми переправлення призовників до країн ЄС

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Чернівецького району, який організував незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон    (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, громадянин налагодив незаконний канал переправлення чоловіків, яким заборонено покидати територію України, за кордон. Упродовж жовтня-листопада 2022 року він підшукав двох військовозобов’язаних, та за грошову винагороду у 9100 доларів США, організував для них незаконний перетин кордону. Чоловік особисто перевозив громадян до лінії розмежування, дорогою надав їм інструктаж як потрапити до Румунії. Його та двох пасажирів – чоловіків призовного віку, 13 листопада цього року, викрили та затримали правоохоронці неподалік держкордону.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 785