Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2022

Продавав неіснуючу амуніцію для військових – На Буковині судитимуть неповнолітнього

Ювенальні прокурори Чернівецької окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно 16-річного жителя Чернівців, який  шахрайським шляхом заволодів коштами громадян, які хотіли придбати військову амуніцію (ч. 1, ч. 2  ст. 190 КК України).


За даними слідства, усвідомлюючи, що в Україні  зріс попит на одяг та засоби індивідуального захисту для військових, підліток вирішив на цьому незаконно збагатитись. Хлопець створив у  соціальній мережі «Instagram» декілька інтернет-магазинів з продажу військової амуніції, якої у нього ніколи не було. Він пропонував потенційним клієнтам «широкий асортимент» – від військових касок до бронежилетів. Віртуальні магазини діяли за частковою передоплатою. Після того, як покупці скидали аванс, «продавець» на зв’язок не виходив. Упродовж  березня-квітня цього року неповнолітній шахрайським шляхом заволодів коштами чотирьох громадян на загальну суму понад  8000 гривень.

 

 

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого відділу Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 791