Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2022

Перетин держкордону за підробленими відмітками про виїзд на постійне проживання до США – повідомлено про підозру двом жителям Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам призовного віку, які, при спробі перетину держкордону, пред’явили для перевірки паспорти з підробленими відмітками іноземного консульства (ч. 3,  ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, двоє жителів Вижницького району Чернівецької області, використовуючи підроблені документи, намагались незаконно перетнути держкордон. Достовірно знаючи, що чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено покидати територію України, військовозобов’язані звернулись до жителя Волинської області, який за 800 доларів США з особи вносив у закордонні паспорти громадян України неправдиві відмітки про перебування на Консульському обліку України в іноземних державах, а також відмітки про постійне місце проживання за кордоном.

Одержавши виконане замовлення з підробленими відтисками та штампами про виїзд на постійне проживання та  прийняття на консульський облік в Генеральному консульстві України в Сан-Франциско, чоловіки намагались перетнути держкордон України через МПП «Порубне», де були викриті прикордонниками.

 

Особу, яка виготовляла підроблені штами, затримано  29 вересня цього року на території Волинської області. Громадянин перебуває під слідством.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу  оперативно-розшукового відділу Чернівецького прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 846