Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2022

6 500 доларів США за організацію переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС – викрито жителя Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Чернівецького району, який забезпечив незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон   (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, 49-річний громадянин налагодив незаконний канал переправлення чоловіків, яким заборонено покидати територію України, за кордон. Упродовж жовтня-листопада 2022 року чоловік підшуковував військовозобов’язаних, які готові заплатити за втечу з країни. За грошову винагороду від 3000 до 3500 доларів США він організував для них перетин кордону поза пунктами пропуску.

Так, 4 листопада цього року, за 6500 доларів США, буковинець забезпечив трансфер двох військовозобов’язаних до лінії розмежування держкордону з Румунією. Громадянина разом з пасажирами виявили працівники поліції та прикордонники в селі Плоска Вижницького району Чернівецької області.

 

 

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу оперативно-розшукового підрозділу Чернівецького прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 854