Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2022

Незаконна порубка дерев на території заповідного фонду – на Буковині за службову недбалість судитимуть інспектора з охорони природно-заповідного фонду

Спеціалізована екологічна прокуратура Чернівецької обласної прокуратури передала до суду обвинувальний акт стосовно інспектора з охорони природно-заповідного фонду НПП «Хотинський» через службову недбалість якого  охоронюваним законом державним інтересам спричинено тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).


За даними слідства, упродовж листопада 2021 року, інспектор неналежно виконував посадові обов’язки та допустив масову самовільну вирубку понад 200 дерев у НПП  «Хотинський», що в селі Ломачинці Дністровського району Чернівецької області. Державі завдано збитків на понад 300  тис. грн.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернівці) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 206