Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2022

На Буковині інспектор митниці допомагала по «зеленці» переправляти чоловіків до країн ЄС – жінці та її спільнику повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито незаконний канал незаконного переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332  КК України).  Серед організаторів – інспектор Чернівецької митниці Держмитслужби України.


За даними слідства, посадова особа митниці спільно з іншими особами, налагодила схему незаконного збагачення від сприяння чоловікам безперешкодно перетинати держкордон. За 4800 євро з особи жінка організовувала військовозобов’язаним так званий зелений коридор до Румунії. Оплату за послуги організатори одержували на банківський рахунок, особисто, або через третіх осіб. Після повного розрахунку працівниця митниці організовувала супровід мігрантів до лінії розмежування, а фактичну переправу забезпечував її 57-річний спільник. Осіб викрили правоохоронці під час спроби за відпрацьованою схемою доправити громадянина до Румунії. Їх затримано у порядку ст. 208 КПК України та  повідомлено про підозру.


Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Встановлюються інші, причетні до злочину особи.


Злочинну діяльність викрили та припинили прокурори спільно з  слідчими СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України та Управління СБУ в Чернівецькій області.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 840