Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2022

Шахрайство на понад пів мільйона гривень – на Буковині судитимуть злочинне угруповання міжрегіонального шахрайського call-центру

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно організатора та п’яти членів організованої злочинної групи, які вчинили  шахрайство у великих розмірах (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 190 КК України).


За даними слідства, 26-річний житель Одещини організував своєрідний шахрайський call-центр. До протиправної діяльності залучив п’ятьох громадян з різних регіонів України, серед них – неповнолітній. Угруповання діяло за чітким розподілом функцій та заздалегідь продуманою схемою – «родич потрапив у ДТП». Телефонували довірливим громадянам та пропонували "вирішити питання" щодо не притягнення їх родичів до відповідальності за скоєне. У травні цього року, за такою схемою видурили у трьох чернівчанок поважного віку понад пів мільйона гривень. У телефонній розмові повідомили потерпілим, що їх онуки потрапили в аварію, і щоб врятувати рідних від відповідальності необхідно заплатити.


Повіривши шахраям, 72-річна жінка віддала їм 11500 доларів США і 20000 грн, 85-річна громадянка 1800 євро та 2300 доларів США (що еквівалентно понад 130 тис. грн) та 82-річна жінка – 30 тис. грн.

                                   
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників  карного розшуку ГУНП Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 745